Fjärde störst stack

Inför dag 2 så trodde jag att jag skulle ligga femma, men när jag kom dit så upptäckte jag något så positivt som att jag låg fyra. Dagen började helt okej där jag slog upp mig till 300 000 rätt så omgående. Mitt bord var rätt så soft, så jag kunde spela mitt spel. Då vi skulle spela ner till finalbord så hade man rätt många timmar framför sig vid bordet, så det gällde att försöka hålla fokus bäst man kunde.

Värde

För att förklara lite hur bra bord jag egentligen hade så kan jag berätta om personen som satt till höger om ett tag under dagens gång. Blindsen är 1200-2400 med 200 i ante. Knappen är först in och väljer att limpa. Small blind synar också in, varpå jag kikar ner på 9r9h på BB och slår upp till 14 000. Knapp foldar, men SB synar in. Floppen kommer As, Kr, Jh varpå SB checkar och jag lägger ett continuebet på 10.5 k för att se lite vart jag står. SB väljer att syna in direkt utan någon längre betänketid (bakom så spelar han lika mycket som finns i potten). Turn kommer 2h varpå SB checkar och jag checkar bakom. River kommer 6k varpå SB checkar igen. Jag funderar lite här om jag ska kunna lägga ett bet för att ta hem potten men kommer snart fram till att han har så lite i stacken att det inte är värt det även om jag ställer honom all in då de är rätt synglada. Så jag väljer att checka och väntar på att han ska visa sina kort så jag kan kasta in mina i mucken. Döm av min förvåning när han visar upp 2r3r och tror att han har bäst hand. Jag vikar upp mina 99 och vinner potten. Frågan är hur han tänkte här? Varför syna pre flop och varför syna flop om det nu kommer till det, om han nu inte har någon plan att stoppa in det senare? Det kan bara kallas en sak, värde. Ibland är poker riktigt kul.

ITM

Dagen forsätter stabilt med lite mer vunna potter än förlorade, bl.a så gör jag någon riktigt snygg 4bets-bluff som jag får mycket cred för när jag väljer att vika upp korten för att visa vad jag hade.
30 personer är garanterade pengar och dit kommer jag utan problem.
När vi är 3 bord kvar så sitter jag med ca 950 k och det finns en person som täcker mig på bordet. Blindsen har gått upp ordentligt och average är på ca 600 000. En dålig engelsman agerar först genom att limpa in UTG, varpå UTG som är en italienare som jobbar på pokerstars väljer att isolera honom. Jag hittar AKs på hijack och slår upp till 165 000. Bordet foldar runt till engelsmannen som kollar ner på sina kort igen varpå han suckar och viker. Italienaren kikar ner på sina kort och tänker i ungefär 1 minut innan han går all in med sina 1.1 miljoner. Till saken hör här att han inte spelat som italienare brukar spela, dvs extremt aggresivt utan tanke bakom utan han har spelat rätt så korrekt innan.
Efter lång betänketid så väljer jag att folda då jag tycker att jag har så bra edge på bordet ändå och att han nog bara kan pusha AA och KK här då jag visat sån styrka innan.
Jag frågar ifall han kan visa korten om jag gör det, varpå jag får ett ja, då han kläcker ur sig att vi har gemensamma vänner så han vet vem jag är. Dessvärre är detta efter jag foldat, hade jag vetat det så hade jag nog synat istället. Han visar upp AQo och säger att vad han har hört om mig så är jag nog kapabel till att kunna bluffa honom pre där och han vet att jag är duktig nog att kunna vika bra händer om jag känner att jag är slagen.
All cred till honom här, men tråkigt för mig då om jag hade synat den och vunnit, så hade jag nog varit topp 3 i turneringen utan problem.

Finalbordsbubblan närmar sig

Med 11 personer kvar så har jag börjat tappa lite marker då det blivit lottospel med blinds på 20 000 – 40 000 och ante på 5 000. Med 10.5 bb så får jag fold hela vägen fram till mig på knapp där jag väljer att gå AI med J8s. En snabb fold av SB känns bra och så kommer vi till BB som kikar ner på sina kort, ett i taget. Call säger han högt och visar upp AA. Brädan hjälper mig inte utan ger honom 4korts-färg och potten. Utslagen. Känns riktigt tungt att behöva lämna innan finalbordet då det nästan bara var dåliga spelare kvar, men men. That´s poker.
Fin turnering som jag garanterat kommer spela igen! Til next time!

Får helt enkelt börja spela kinapoker igen så det finns lite skicklighet i spelet. 😉

Chinese poker in Greece

Kinapoker i Grekland

/Pontus